top of page
  • Foto van schrijverFilip Lowette

Want pas als je springt, weet je hoe het voelt

Ontwikkeling begint met op weg te gaan. De meeste groei en ontwikkeling maken we onbewust; we worden immers uitgedaagd door anderen of door een nieuwe situatie. We passen ons aan, leren eruit en ontwikkelen ons. Maar er kan ook een periode komen waarop je bewust ervoor kiest om jezelf te ontwikkelen op een dieper vlak. Vaak ligt een vraag, een tegenslag, een moeilijke keuze of een verlangen om te veranderen aan de grondslag.

Verwachting en droom helpen om in beweging te komen. Ik merk het steeds weer bij mezelf: zodra mijn verlangen groter wordt dan de weerstand, durf ik oversteken.

In de aanloop voed je het verlangen door erover te lezen, erover te horen. Dat is al een vorm van in beweging komen. Zoals je wellicht ooit las over zwemmen of luisterde naar mensen die autorijden. Dat deed je verlangen naar meer. Maar de energie die je zo voedt, heeft een beperkte houdbaarheid. Als je niet geheel in beweging komt, verspeel je je kans. Want pas toen je sprong, voelde je hoe water was, ervoer je hoe je je daarin bewoog. Pas toen je op het gaspedaal drukte, ervoer je lijfelijk de rush die acceleratie door je lichaam stuurde. Geen boek, gesprek, youtube filmpje of lezing kunnen je de ervaring zelf bijbrengen.

Dezelfde ervaringsgerichte aanpak kan je volgen om jezelf te ontwikkelen wanneer je wil groeien op een dieper vlak. Want net zo kan je aan den lijve ervaren hoe je waarneemt en vanuit welke plek jij handelt, waar je jezelf blokkeert en oude patronen je blikveld vertroebelen. Ervaren waartoe de scripts uit je kindertijd dienden, en vaststellen dat ze nu in de weg staan van een volgende stap in jouw groei of carrière. En op dezelfde manier kan je aan den lijve voelen wat een andere manier van kijken, een ander begrip, een nieuwe houding in jou teweeg brengt.

In mijn ervaring is van binnenuit ervaren de snelste manier van bewustwording, het zekerste pad naar inzicht in en uitzicht op wie jij eigenlijk bent. Dan wordt jouw oorspronkelijkheid weer het spontane startpunt van de beweging die je maakt naar anderen. Dat verlangen om zo eenvoudig, ontspannen en helder mogelijk onszelf te zijn, is dat niet waarom we de bewuste keuze maken om ons te ontwikkelen?

Ben jij in een periode waarin je op een dieper vlak wil groeien? En zoek je een ervaringsgerichte leergang? Ben je bereid om letterlijk in beweging te komen? Dan heb ik iets voor jou. Lees hier meer over Ontdek je Eigen Frequentie, een programma op jouw maat waar je leert van binnenuit.

Interesse, maar is er ook nu wat terughoudendheid? Zet dan nu een eerste stap! Neem gerust contact met me op of meld je aan voor een vrijblijvende intake.

Welkom! Filip Lowette +32 475 448719 flow@lowette.be

Comments


bottom of page