top of page
"Teams die goed samenwerken aan zinvolle doelstellingen en leiders die vanuit heelheid met zichzelf hun organisatie doen groeien: daar doe ik het voor."
Filip Lowette
Mijn werkgebieden
Begeleiding van Directie en Raad van Bestuur
Team
ontwikkeling
Organisatie- ontwikkeling
Persoonlijke
groei
Mijn achtergrond

Toen ik in 1995 vertrok bij The Boston Consulting Group in Amsterdam en mijn adviespraktijk startte, richtte ik me op directies en Raden van Bestuur van organisaties met een complexe structuur en een complexe problematiek.

 

Mijn praktijk richtte zich in de eerste 8 jaar op strategische keuzes, organisatievormen en topstructuren. Het was inhoudelijk werk, met toen al een grote aandacht voor het proces met de opdrachtgever.

boston_consulting_group_logo.png

Van 1999 t.e.m. 2002 volgde ik de driejarige opleiding Toegepaste Integrale Psychologie, met nog een jaar bio-energetica, bij het Itip in Nederland. Het was een diepgaand persoonlijk ontwikkelingstraject. Vanaf de eerste dag begon ik anders in mijn werk te staan. Opdrachtgevers merkten dat. Ik werd meer en meer gevraagd omwille van mijn praktisch inzetbaar inzicht in gedrag en verandering van mensen die strategische keuzes moeten maken en veranderingstrajecten moeten leiden. Ik werd ook vaker gevraagd in conflictrijke situaties en in periodes waar het gesprek binnen de directie of de Raad van Bestuur stroef liep of gewoon was stilgevallen. Met mensen en vooral met leidinggevende teams werken werd mijn favoriete werkgebied. Ik experimenteerde met werkvormen die zowel de opdrachtgever als mijzelf zeer goed bleken te bevallen. Na een periode van aanloop en overgang besloot ik klassieke strategietrajecten en de erbij horende kwantitatieve analyses niet meer te doen.

Itip.jpg

Vroeger was ik dus uitsluitend bezig met wat zich op de directietafel en bestuurstafel afspeelde. Naarmate de gevoelsmatige en intuïtieve kant in mezelf ontwikkelde, toonde zich vanzelf steeds meer wat er zich onder tafel afspeelde. Opdrachtgevers appreciëren het dat ik onopgemerkte dingen zichtbaar maak en lastig bespreekbare onderwerpen in vertrouwen bespreekbaar maak. Dat heeft telkens grote invloed op wat er boven tafel besproken en besloten moet worden. In mijn aanpak integreer ik het rationele en irrationele, inhoudelijke en relationele processen; het meetbare en voelbare; hard en zacht; zichtbaar en onzichtbaar; benoembaar en onbenoembaar. Hiermee worden mensen en hun doelen beter met elkaar verbonden. En dat leidt heel vaak tot meer vervullende zakelijke resultaten in een aangename samenwerking.

lowette.JPG

Mijn persoonlijke ontwikkeling is een blijvende activiteit geworden. Want 'the quality of an intervention is directly dependent on the interior condition of the intervenor' (* Bill O'Brien, CEO Hanover Insurance, 1998).

'The quality of an intervention
is directly dependent on the interior condition of the intervenor.' 

Bill O'Brien (CEO Hanover Insurance)

Er kwamen bijkomende opleidingen in intuïtieve ontwikkeling (An Van Hassel), systemische opstellingen (Johannes Schmidt; Mathias Varga en Insa Sparrer), mind-body integration (Anodea Judith), mindfulness (Edel Maex). Ik raakte ook geboeid door mensen als Jeff Foster, Sri Nisargadatta Maharaj, Jon Kabat-Zinn, Jiddu Krishnamurti, Byron Katie, Ken Wilber, Jan Kersschot, Rupert Spira en Tony Parsons. 

Wat cliënten zeggen

"Een zacht taalgebruik, met een vleugje humor, dat toch o zo direct naar je diepste binnenste gaat."  

 

Frank

Hoe kan ik jou helpen?

Neem gerust contact op voor een intake gesprek.

bottom of page