"Ik begeleid mensen die ergens vastlopen in hun leven, en verlangen naar verandering en groei."
Marita Plas
Mijn werkgebieden
Individuele coaching
Relatie-traject 
Zelfzorg & mindfulness
Verbindende communicatie
Mijn achtergrond

Mijn hart ligt sinds jaren bij het begeleiden van mensen die geconfronteerd worden met ziekte en psychisch lijden, en ik was in die functie gedurende 25 jaar verbonden aan het UZLeuven.

Mijn persoonlijk ontwikkelingstraject startte bij ITIP, school voor leven in werk (NL).

Daarna volgde ik de 4-jarige opleiding tot PRI-therapeut (Past Reality Integration®) bij Ingeborg Bosch. Sinds 2012 werk ik als zelfstandig therapeut en coach volgens de PRI-methode, waarin ik in 2018 certificeerde. Je kan bij mij terecht met  persoonlijke en met relationele vragen.

Verder volgde ik de opleiding 'Therapeutisch werken met verlies en rouw', bij An Hooghe (Context UPC KULeuven) en  'Grief Therapy' bij Robert A. Neimeyer (Portland Institute for Loss and Transition). Ik ben verbonden aan de groepspraktijk van An Hooghe, 'Verbinding in Verlies' in Boutersem en begeleid teams die geconfronteerd worden met rouw en verlies (cfr. teams van Woonzorgcentra die geconfronteerd werden met te veel overlijdens op korte termijn tgv Corona)

​Wat me steeds meer aan mijn hart gaat is ‘zelfzorg’ omdat ik mensen onderuit zie gaan omdat ze maar blijven doorgaan, hun best blijven doen voor anderen, en daarbij het contact met zichzelf verliezen. De afgelopen jaren ben ik me in dit onderwerp gaan verdiepen en vond ik heel wat antwoorden tijdens de opleiding ‘Mindfulness voor professionals’ van Edel Maex: mindfulness als manier om met jezelf én met je omgeving in contact te blijven. 

De lijn die door al mijn begeleidingen loopt, individueel, met koppels of in groepen is 'verbinding' en 'communicatie'. Ik geloof dan ook in de kracht van verbindende communicatie - een kader dat ik beter leerde kennen bij Human Matters, bezield door Erwin Tielemans.

Wat cliënten zeggen

"Dankzij mijn PRI-traject bij Marita ben ik rustiger, minder angstig en kan ik mezelf sneller uit de afweren halen. Ik trek me minder aan wat de buitenwereld van mij vindt, dus doe ik minder moeite om anderen te plezieren of om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Dat spaart energie.”

 

Lieve

Hoe kan ik jou helpen?

Neem gerust contact op voor een intake gesprek.