top of page
  • Foto van schrijverFilip Lowette

Een wake-up call heeft verschillende vormen

'Tijdens de vakantie werd mij helder dat er wat moet veranderen. Maar nu het werkjaar weer voluit is gestart, dreig ik die helderheid weer kwijt te spelen.'

De rust van een vakantie, een gebeurtenis of periode in je leven die je probeert te wekken, we kennen het allemaal. Ik heb geleerd dat die wake up call in twee vormen komt: die van lijden en die van verlangen.

De eerste tracht je te wekken vanuit pijn. Je hebt wellicht teleurstelling, tegenslag, mislukking, ziekte, een foute keuze, oververmoeidheid of een ander breekpunt in je leven meegemaakt. Veel van je bekende en vertrouwde beelden liggen aan duigen. Je bent verdwaald in het leven. Je wil de weg naar wie je dan echt bent terugvinden. Vaak ligt die wens verborgen onder een enorm gewicht van maatschappelijke schijn en familiale druk. Als je de lijdenslast in zo'n periode toelaat, verzacht je weerstand en kan je de grondtoon van jouw eigenheid weer beter beginnen horen. Je opent je voor de mogelijkheid dat er ook iets is in jou waardoor patronen zich herhalen. Die patronen durf je dan te verkennen. Zo word je bereid de draad weer op te pakken vanuit de plek die van jou is.

De tweede vorm van wake up call is verlangen. Dat is veel subtieler. Vaak vanuit een soort gemis, of omdat er iets lijkt te ontbreken. Of je hebt iemand anders zien veranderen ten goede. Of je ontmoet iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gevoelens en instaat voor zichzelf. Op een onbewuster vlak ervaar je dat hij/zij werking uitoefent op zichzelf, en dat trekt je aan.

Dit was mijn ook eigen weg. Toen ik 38-39 was, kwam er een onbestemd gemis. Ik kon niet geloven dat het rijke leven dat ik toen leidde alles was wat er was. 'Is dit het dan?' dacht ik toen. Er moest toch nog iets anders zijn. Ik was onvervuld en benieuwd. In die periode merkte ik dat een goede vriend van me op korte tijd ten goede was veranderd op een manier die ik niet kende. Dat was voor mij de klik. Ik ging op ontdekkingsreis.

De stappen moet je zelf zetten, want dat kan niemand in jou plaats doen. Maar iemand die daarbij vol aanwezig is en een vertrouwvolle bedding biedt waarin jij jezelf mag zijn, is daarbij uiterst behulpzaam.

Herken jij je in één van bovenstaande wake up calls? Dan heb ik iets voor jou. Lees hier meer over Ontdek je Eigen Frequentie, een leergang op jouw maat.

Interesse?

Neem dan deel aan de komende info-avond. Neem gerust contact met me op of meld je aan voor een vrijblijvende intake.

Welkom! Filip Lowette +32 475 448719 flow@lowette.be

Comments


bottom of page