top of page
  • Foto van schrijverFilip Lowette

'Ik wist niet dat ik dit in me had'

Als je nog nooit een hamer hebt vastgehouden, weet je niet of je kan timmeren. Pas als je voor iets nieuws staat en het uitprobeert, kom je te weten of je het kan en ga je jezelf kennen. Dan merk je: ‘ik wist niet dat ik dit in me had’. Zoals ik echt fier was op mezelf na mijn eerste jaar aan de universiteit, mijn eerste weekbladartikel, mijn eerste schilderij, mijn eerste solovlucht en mijn eerste noodlanding, mijn eerste blok van mijn eerste groep van Ontdek je Eigen Frequentie in 2009: ‘ik wist niet dat ik dit in me had’. Dat geeft vertrouwen.

Gewoon het onbekende proberen. Ook al voel ik me bij nieuwe dingen vaak onhandig in het begin. Met humor telkens die weer kleine onhandige jongen worden die niet weet of het gaat lukken. Die de schrik om uitgelachen te worden binnenin voelt trillen en overwint.

De gewaarwording van iets waarvan je niet wist dat je het in je had, is sterk. Het werkt op een diepe laag in jezelf. En het geeft weer nieuwe zin en verlangen om telkens nieuwe dingen te proberen. Het schijnt dat nieuwe dingen proberen je hersenen plastisch en krachtig houdt omdat er nieuwe verbindingen gelegd worden, net als toen je klein was.

Ben je niet zo’n verkenner van het onbekende? Probeer het toch eens. Al is het een onbekende winkel binnenstappen, of een magazine oppikken dat je nooit zou kopen, of naar een concert gaan met muziek waar je helemaal niets van kent, of een gesprek beginnen met iemand met wie je dat niet zou doen. Heerlijk, dat openende, lachende gevoel: ‘ik wist niet dat ik het in me had’.

Vorige maand, in het laatste blok van de twaalfde groep van Ontdek je Eigen Frequentie, vertelde een deelnemer hoe ze niet wist dat ze het in zich had om zichzelf evenwaardig aan de ander te houden. 'De eenvoudige oefeningen die we deden maakten me wakker. Ik leerde dat ik mijn grenzen kan voelen. Ik wist niet dat ik het in me had om tijdig 'stop' te zeggen. Ik heb het verkend, en het blijkt niet zo moeilijk als ik me had ingebeeld.'

Voel je het ongemak van jezelf te blijven beperken? En wil je inzicht en ervaring opdoen om te weten wat je in je hebt? Dan heb ik iets voor je. Lees hier meer over Ontdek je Eigen Frequentie, een leergang op jouw maat waar je van binnenuit leert te ontdekken wat je nog in je hebt.

Interesse? Neem gerust contact met me op of meld je aan voor een vrijblijvende intake. Welkom!

Filip Lowette +32 475 448719 flow@lowette.be


Comentarios


bottom of page