top of page
  • Foto van schrijverFilip Lowette

Het geschenk van het virus


‘Ik ben verrast hoezeer ik geniet van de rust’, vertelt hij. ‘En ik houd mijn hart vast voor hoe dat gaat gaan als de drukte en het circus over enkele weken weer op dreef komt.’

Hij is een eind in de vijftig. Een goed manager met een hart voor zijn team, trouw aan zijn klanten en met een passie voor zijn hoogtechnologische producten. De laatste twintig jaar nam hij ontelbare keren het vliegtuig. Twee maal per maand in een of andere richting een oceaan over voor meetings. En tussendoor tot twee keer per week op kortere afstand.

Hij kreeg al vaker de suggestie of regelrechte doktersopdracht om het rustiger aan te gaan doen. Rust rust leek volgens ons, buitenstaanders, wel bij hem te passen.

Nu zorgt corona voor de grens die hij zelf zo moeilijk kon stellen: thuis blijven en minder hard werken. Het lukt hem om op drie tot vijf dagen nog te doen wat in zijn gekrompen markt gedaan moet worden. En hij kan zijn team in verschillende landen aansturen. Dat lukt, zoals voor velen onder ons, zo goed en zo kwaad als het kan via een of ander online tool. De weekends houdt hij voor het eerst gewoon leeg. Dat geeft tijd voor bezinning.

‘Niet alleen houd ik mijn hart vast voor hoe dit gaat herstarten, zegt hij wat trager. ‘Ik vraag me zelfs af of ik daar nog wel naar terug wil. Naar dat ritme. Naar die reistijd.’ En dat zegt de man die zo houdt van zijn werk, van het klantencontact, van zijn internationale team.

Maar het begint te dagen: nu de waarde van thuis zijn, van een zee aan extra tijd, de kwaliteit van de kleine dingen om hem heen hem duidelijk worden. Hij vertelt nu niet meer op basis van horen zeggen, maar vanuit innerlijke ervaring. De ervaring als een goedaardig virus dat voor hem een geschenk is. Dat hem langzaam maar zeker infecteert met de wijsheid die niemand hem aangepraat kreeg. Dat hem de moed geeft om zijn dagelijkse leven in overeenstemming te brengen met zijn innerlijk verlangen. ‘Ik denk eraan om viervijfde te gaan werken,’ zegt hij zachtjes. We glimlachen, geen kleine stap voor hem.


We zijn intussen ruim een jaar later. Er mag weer gereisd worden, en hij heeft daarin de juiste maat gevonden. Er is ook een organisatieveradering gebeurd waardoor hij minder teams op andere continenten moet aansturen. Het ritme en de reistijd durft hij nu meer zelf aan te geven. Hij is gelukkiger, wijzer en nog steeds even gepassioneerd van zijn klanten, producten en mederwerkers.

Ben je in een levensfase waarin deze tekst je aanspreekt? Verlang je ernaar om je uiterlijke omstandigheden steeds meer in overeenstemming te brengen met je innerlijk verlangen?

Lees hier meer over Ontdek je Eigen Frequentie, een leergang op jouw maat waar je een innerlijke reis kan maken. De stappen kan niemand anders dan jij zetten. Maar het is wel aangenaam dat er ervaren gidsen in de buurt zijn.

Interesse? Neem gerust contact met me op of meld je aan voor een vrijblijvende intake.

Welkom!

Filip Lowette +32 475 448719 flow@lowette.be

Kommentare


bottom of page