Vierdaagse stille retraite:

Van maandag 9 november tot vrijdag 13 november, met exclusieve omkadering voor 6 deelnemers

Jouw grootste wijsheid zit binnenin. Niemand weet beter wat goed voor je is (of net niet) dan jijzelf. Als je deze wijsheid kan volgen, verloopt het leven veel vlotter. Hoe komt het dan dat het vaak zo moeilijk is om deze wijsheid te horen? Dat je niet weet welke beslissing je te nemen hebt? Dat je niet weet welke richting je uit moet met je onderneming? Dat je niet weet wat je wil doen in de komende fase van je leven? Of dat je blijft hangen in twijfels?

Jouw ziel kent de waarheid, en jouw lijf en emoties geven vele signalen. De wijsheid komt echter altijd als een fluistering, nooit als een schreeuw. In de drukte van het leven, waar we constant worden overdonderd door prikkels, is het heel moeilijk om dit nog te horen.

Daarom is het essentieel om het af en toe helemaal stil te laten worden. Geen prikkels van gepraat, van beelden, van computer, van smartphone, van radio,… Alleen stilte. In het begin is dit onwennig voor ons brein, en komt er soms onrust of veel intern gepraat naar boven. Dit ebt echter weg, om ruimte te maken voor helderheid, voor weten, en voor zeer veel energie. Alle prikkels die we in de stilte niet meer ontvangen, hoeven immers door ons zenuwstelsel niet meer verwerkt te worden. Een schat aan energie komt zo vrij.

Tijdens deze stille retraite laten we de stilte haar werk doen. Ieder komt met zijn/haar thema. We verbinden ons met elkaar doorheen de stilte en vormen zo een stevig veld vol vertrouwen en gedragenheid. Naast de groepsmomenten kan je je ook individueel laten ondersteunen aan de hand van gesprekstherapie en/of bodywork. 

Na deze vierdaagse retraite kom je op een heel andere manier terug in de wereld. Er is veel meer helderheid in je denken en je hebt innerlijke groeistappen gezet. Je keert opgeladen terug, met veel meer draagkracht om wat dan ook in de wereld te zetten.
 

Begeleiders

Marita Plas is PRI therapeut, rouwbegeleidster en ondersteunt daarnaast ook groepen naar meer helderheid in leven en werk. Ze helpt mensen door haar warme en veilige ondersteuning om aan de hand van gesprek meer helderheid te krijgen over emoties, over gedachten, en over de kunst van het aanwezig zijn en blijven in het lichaam

Liesbet Fastenaekels  is bodyworker en begeleidt mensen en groepen in de kunst van het leren ontspannen en in de kracht van lichaamsbewustzijn. Met cranio sacraal therapie helpt ze mensen om in een diepe staat van ontspanning te komen waar lichamelijke en andere belemmeringen woordeloos kunnen losgelaten worden, en het zelfhelelend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

 
Praktisch:

 

PROGRAMMA

Van maandagmiddag 9 november tot vrijdagmiddag 13 november

 

  • Voor het ontbijt: we doen een gezamenlijke (geleide) ochtendmeditatie en maken ons lichaam wakker.
  • Ochtend/namiddag: je bent welkom voor een individueel gesprek met Marita of een individuele sessie craniosacraal therapie met Liesbet.
    Beide benaderingen helpen om datgene wat in de stilte bovenkomt te verteren of te integreren en ondersteunen je in jouw proces. 

  • Na het diner: gezamenlijke mindfulness sessie

 

Tussendoor ben je helemaal vrij om je dag in te delen naar eigen behoefte: wandelen, creatief bezig zijn, schrijven, mediteren,…

 

 

VERBLIJF

We verblijven in de Presbytère (https://www.gaume-exclusief.be), een prachtig 

Het verblijf omvat:

  • Overnachting in een 1-persoonskamer of op de zolder met 4

  • Alle maaltijden, 100% gezond, vers en lekker, die bereid worden door onze fantastische kok Véronique, jarenlang huiskok van de Heerlyckheid van Elsmeren.

  • Verblijf in  Chiny, met prachtige natuur om in stilte te wandelen.  Chiny is een klein stadje in het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg. Het is één van de oudste dorpjes in de Gaume

 

PRIJS

950€, excl. btw indien je de zolder deelt met 3 andere deelnemers

Voor 2 deelnemers is een 1 persoonskamer mogelijk. Zij betalen 100€ extra.

Wil je erbij zijn?

Meld je dan aan bij maritaplas1@gmail.com
Aan deze unieke ervaring kunnen slechts 6 mensen deelnemen. Wees er dus snel bij!

Heb je een vraag of twijfel je of dit iets voor jou is? Neem even contact op met maritaplas1@gmail.com. 

Na aanmelding neemt Marita contact met je op voor een intakegesprek. Hierin wordt afgetoetst of je verwachtingen overeenstemmen met dit programma en vice versa.

Deelnemers vertellen

"Zo'n sterke verbinding, ook al spraken we niet met elkaar"  
Frank

"Tijdens deze stiltedagen heb ik een diepgaande kracht ontdekt die ik nog steeds meedraag. Ik heb het gevoel dat die niet meer stuk kan." 

Isabelle

'In deze dagen werd mij geheel zichtbaar wat mij tegenhoudt, wat mij belemmert in mijn keuze. In de weken en maanden daarna kwam heel veel scheppingskracht vrij. Wat een verandering!'

Johan