Je geld én je leven!

 

Een lichte tweedaagse over een ernstig onderwerp
Over geld en levensenergie
 • Geld is ooit uitgevonden omdat het handiger was dan mijn producten voor jouw producten of mijn arbeid voor jouw arbeid te ruilen. Geld is dus levensenergie, vastgezet in een vorm die ook praktisch is. Geld heeft op zich een zuivere, schone oorsprong. Alleen, in de wijze waarop we het verwerven, ermee omgaan en het weer uitgeven kan vervuiling ontstaan.

 • In elke organisatie speelt geld een rol en is er een visie hoe met de financiën wordt omgegaan. Ook als leider kom je letterlijk en figuurlijk geld-thema's tegen: in de schuld staan bij iemand of je energie te leen gegeven hebben; ruime salarisverhoging of beperkte benefits; budgetten correct invullen of toch wat marge inbouwen; over-investeren of onder-investeren?

 • Je houding tegenover geld is een directe spiegel van hoe je in het leven staat en met je levensenergie omgaat. Ben jij eerder de spaarder, de oppotter voor hoge nood, of ben je geneigd meer uit te geven dan je hebt? 

 • Hoe ga ik om met dat opgespaarde geld, het resultaat van mijn energie? Wat kan ik daarin aan? Welk risico durf ik te nemen met de vitale energie van geld: want het stromen ervan kan juist veel nieuwe energie opleveren.

 • En als je geld op is, als je levensenergie op is, dan is bij beide de sleutel tot hernieuwing: ga naar binnen. En vraag je af: waar gaat mijn hart nu naar uit? 

 

Voor wie

 • Voor iedereen die wel eens​ ongemak ervaart met geld, er een oordeel over heeft of irritatie voelt bij hoe de ander ermee omgaat. En dat kan privé of in je organisatie.

 

Hoe we werken

 • Dit wordt een veilige workshop waar je het lekker warm van krijgt: je brengt bijvoorbeeld een echt bedrag in in de groep en dan merk je welke processen er bij jezelf aan de slag gaan.

 • Je onderzoekt hoe je geeft, hoe je ontvangt, hoe geld er mag zijn of niet. Wat je van huis uit hebt meegekregen en misschien hebt overgenomen. Waar je terugtrekt of juist viert. Waar je macht uitoefent en hoe de verhoudingen liggen.

 • Ben je benieuwd om van binnenuit te ervaren welke kwaliteiten je in jouw geld-spiegel ziet, en welke vervormingen met je op de loop gaan? 

 • Je krijgt vooraf enkele vragen ter voorbereiding toegestuurd.

 • Wij pakken dit ernstige onderwerp met humor en lichtheid aan:  welkom op deze dagen vol levensenergie!

We starten met een inleiding van ongeveer een uur, daarna gaan we in kleine groepjes aan de hand van vragen aan het werk. Daarna plenair, weer stukjes theorie afgewisseld met ervaringen van de deelnemers. We doen ook op een speelse manier een geldspel met de groep dat nog meer zal verduidelijken. 

Begeleiders

Filip Lowette leidt jaarlijks Ontdek je Eigen Frequentie, een persoonlijke leergang voor mensen die leiding nemen. Daarnaast begeleidt hij directies en raden van bestuur met wat onder tafel blijft hangen en de samenwerking hindert. Hij maakt graag een veilige bedding voor gevoelige onderwerpen.  
Ciel Annegarn begeleidt mensen en teams om richting te kiezen op een manier die bij hen past. Het thema geld is al vele jaren een favoriet onderwerp waarin ze je met vriendelijke humor meeneemt. Ciel is medebegeleider van de Keuzevierdaagse.
Helderheid bieden en precisie zijn kwaliteiten die ze beide volop inzetten. 

Praktisch
Datum: Vrijdag 9 (10:00) en zaterdag 10 februari 2018 (9u00 tot 17u00).
Plaats: De Heerlijckyt van Elsmeren, Weg op Halen 2, Geetbets (nabij Diest)
Kosten:

Programma:

700 € excl. BTW als een vennootschap betaalt

400 € incl. BTW als je privé betaalt

Verblijf: 215 € excl. BTW
Annulering: Bij annulering tot 2 weken voor aanvang krijg je 50% terug, binnen 2 weken voor aanvang betaal je het volledige bedrag.

 

Als je een betalend persoon meebrengt of aanbrengt, dan kom jij aan halve prijs! (of je deelt met wie je meebrengt, zoals je verkiest)

Het programma gaat door met min. 10 deelnemers. 

 

Aanmelden?

 • Wil je eerst meer informatie of afstemmen wat dit programma je kan brengen? Dan mag je mailen, Skypen of bellen met Filip 0475 448719

 • Aanmelden doe je hier.

 

Op deze dag kun je kennismaken met de werkstijl van Ontdek je Eigen Frequentie

Wat het deelnemers opleverde:

 

 • ‘Ik heb nooit beseft dat het voor mensen met overvloed, rijke mensen, lastig kan zijn om geleend geld terug te vragen. Ik dacht altijd: ze hebben toch genoeg, dat geld geef ik ooit weleens terug als ik zelf geld over heb. Maar ik besprak het niet en ik ging op den duur uit contact.’
   

 • ‘Ik zie nu voor het eerst hoezeer mijn verhouding tot geld verbonden is met mijn achtergrond en met emoties. Wat een verademing; nu voel ik mij krachtiger om te  stoppen met oud gedrag en echt mijn eigen stijl te ontwikkelen.’
   

 • 'Ik begrijp nu waarom in mijn bedrijf om de paar jaar een fraudegeval wordt vastgesteld, en wat we daaraan kunnen doen.'
   

 • 'Ik heb hier veel helderheid gekregen over mijn voorkeuren om mijn vermogen aan de volgende generatie over te laten'