Wat deelnemers schrijven over
Ontdek Je Eigen Frequentie

Iris, arts en leidinggevende

“Alsof ik me van dag tot dag voortsleepte. Zo voelde ik me in die tijd. Mijn leven was een aaneenrijging van grijze dagen geworden, waarin “moeten” en “er wordt van mij verwacht” een hoofdrol speelde. In de voorgaande jaren had ik hard gewerkt aan een carrière in de academische, medische wereld. Een volgende promotie lag in het verschiet. Ik dacht wel eens:  'Er moet iets veranderen.' ...... Lees het verhaal van het hele traject van Iris

Dimitri, voormalig algemeen directeur van een investeringsfonds

“Mensen die mij kennen bevestigen dat ik in de voorbije maanden grote stappen heb gemaakt in mijn zijn en in het besef van hoe ik ben. Ik ben je heel erkentelijk en diep dankbaar. Je was de katalisator van een heel emotioneel zelfherontdekkingsproces. De mist waarin ik jaren woonde, is opgetrokken. Ik zit nu in de scherp afgelijnde helderheid zoals een koude winterdag met staalblauwe hemel die brengt. Ik ben er weer vol bij, een vat vol creatieve energie. Ik sta nu professioneel twee of drie trappen hoger; ik werk zoveel effectiever! Ik maak beter contact in professionele gesprekken en tegelijk bied ik ook geen ruimte meer voor slecht aanvoelende compromissen. "

Frank, Vice President in een wereldwijde beeldvormingsspecialist

“Een ware ontdekkingstocht die nog lange tijd zal verderlopen.”

“Openheid en kwetsbaarheid zijn sleutelbegrippen in deze ontdekkingsreis naar jezelf. 
Het is opmerkelijk hoe Filip dit op een sublieme manier faciliteert in de groep. Dat vond ik uitermate interessant en leerrijk." 

"Een zacht taalgebruik, met een vleugje humor, dat toch o zo direct naar je diepste binnenste gaat."

“Dit programma verkent de kleine kantjes van je persoonlijkheid. respectvolle confrontatie daarmee wordt niet uit de weg gegaan.”

“Mijn waarneming is nu neutraler. Ik ontken minder vaak dingen en reageer minder heftig."

Lode, CEO van een technologiebedrijf

"Ik kijk nu met andere ogen."

"Ik geef nu mijn mening vanuit een zekere rust, zonder vrees wat de andere er zal van vinden." 

"Als mijn lijf onrustig wordt, kan ik mezelf bijna van op afstand observeren en zien wat er gebeurt en waarom."

"De openheid waarmee we in de groep durfden spreken over onze eigen moeilijkheden en verstrikkingen heeft me echt geraakt en verrijkt. Het is duidelijk: iedereen draagt zijn eigen kruis."

Johan ,  COO in een technologiebedrijf  

"De diepgang die ik hier terugvind, is uniek. Ook de snelheid waarmee zo'n veilige en vertrouwvolle setting bereikt wordt. Dit kom ik nergens anders tegen. Ik heb daarom gevraagd of er een verdiepingsjaar kan komen."

 

"Er wordt hier zo diep gewerkt, met zoveel liefde en respect. Filip heeft een heel precies en fijnzinnig taalgebruik. Hij verhult niets: dat is onversneden en liefdevol tegelijk."

"Wat ik hier leer, had ik graag al van kindsbeen af ontwikkeld. Ik ben blij dat ik het nu leer."

"Ik vind het wel belangrijk dat wie wil deelnemen echt in vertrouwen kan werken en zich actief engageert. De groep en Filip's aanpak maken dat het dan een echte learning experience is.' 

Carl, CEO van een wegenbouwbedrijf

"Ik ben duidelijk gevoeliger geworden. Dat heeft mijn relatie thuis beduidend verbeterd. Dat is zeer aangenaam."

"Op het werk probeer ik meer in contact te gaan met medewerkers. Dat lukt al beter, maar er is zeker nog verbetering mogelijk."

"Filip gebruikt heel afwisselende werkvormen: ervaringsgerichte oefeningen, theoretische achtergrond, een TED-clip,  een film. Zo kwam alles voor mij samen en 'klikte' het ineens in elkaar."

"De openheid in de groep en de manier waarop we als groep gegroeid zijn vond ik indrukwekkend." 

Erik, directeur van een netwerkorganisatie

"Ik was verrast te ervaren hoezeer een ver (vergeten) verleden in het nu nog bepaalt wie ik ben en wat ik doe.'

"Ik vind het bewonderenswaardig hoe Filip met veel zorg voor de persoon en met engelengeduld het iemand gunt om actief en bewust een keerpunt in zijn leven te nemen."

"De ongedwongen en veilige sfeer heeft me toegelaten om me kwetsbaar en open op te stellen."

Wouter, advocaat

"Ik ben me veel bewuster geworden van mijn ademhaling en mijn lichaam."

"Ik durf ook meer tijd voor mezelf en voor reflectie nemen."

"Ik ben met meer mededogen naar mijn privé-situatie gaan kijken.'

Stefanie

Deze leergang was me aangeraden door mijn vroegere baas. Ik zat in een lastige werksituatie, waar ik telkens mezelf bleef tegenkomen en meer problemen zag dan oplossingen. Het leek of ik telkens opnieuw tegen een muur aan aan het lopen was. Ik was op zoek naar de juiste manier om met anderen om te gaan, om ze mee te krijgen in mijn verhaal, om vooruit te geraken. 
Een beetje zenuwachtig begon ik aan het intakegesprek. Het luchtte op om te spreken met iemand die meteen wist waarover ik het had.

Ik ben aan het traject begonnen vanuit puur professioneel perspectief, maar uiteindelijk is het zoveel meer gebleken dan dat. Stap voor stap werd ik uitgedaagd om mijn grenzen te verkennen en waar nodig te verleggen. Er werd me een spiegel voorgehouden en eindelijk kon ik zien en erkennen wat ik al lang had moeten voelen.

 Achteraf bekeken ben ik erg veranderd door deze ervaring. Ik heb mezelf leren kennen en heb eindelijk door dat mezelf kennen het eerste is wat nodig is om goed met anderen om te kunnen gaan. Ik ben veel rustiger vanbinnen, voel me evenwichtiger en meer gegrond. Ik ben me bewust van de zaken die belangrijk zijn voor mij, maar ook van de zaken die ik loslaat en laat gaan. Choose your battles. Uiteindelijk weet ik wel dat ik altijd dezelfde ben gebleven, maar in retrospect denk ik dat ik ergens onderweg mezelf was kwijtgeraakt. Dit traject heeft me geholpen om mezelf terug te vinden en om gelukkig te zijn met die persoon. Door dit traject kan ik dat nu ook uitstralen naar anderen, kan ik me openstellen en merk ik ook dat wat ik hiervoor terugkrijg zoveel fijner is dan ervoor. Ik durf weer voelen en heb weer vertrouwen.

Ik zal altijd dankbaar zijn dat ik dit traject heb mogen doorlopen. Het is een absolute verrijking is geweest op zoveel vlakken.

Lees nog meer getuigenissen

Naar de video-getuigenissen